Duurzaam zakenreizen

Duurzaam reisbeleid

Vliegen biedt voordelen voor de organisatie en hoort bij gezond en internationaal ondernemen. Echter, gezien de huidige klimaatambities kunnen we de bijbehorende CO₂-uitstoot niet meer negeren. Daarom staat bij veel bedrijven en overheidsinstanties een duurzaam reisbeleid momenteel hoog op de agenda. Vooral internationaal opererende bedrijven kunnen als afnemer van vliegreizen de klimaatimpact van hun zakenreizen verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door CO₂ uitstoot te vergroenen of te kiezen voor CO₂ efficiënt reizen.

Panta Zakenreizen helpt bedrijven de eerste stap te zetten naar een duurzaam reisbeleid en biedt als één van de koplopers op dit gebied concrete oplossingen.

Zo beschikken wij over een ruime range van duurzame accommodaties wereldwijd zodat onze klanten de beste en meest verantwoorde keuze kunnen maken.

Daarnaast stellen wij onze klanten in de gelegenheid alle vluchten te compenseren. Vliegen leidt immers tot veel uitstoot van CO₂. Dit kan worden gecompenseerd door te investeren in duurzaamheidsprojecten via onze vaste en vertrouwde partner GreenSeat.

Om inzicht te krijgen in uw huidige CO₂-uitstoot kan Panta Zakenreizen in samenwerking met een vaste expert voor u een berekening maken in de vorm van een CO₂ footprint. Door deze CO₂ footprint jaarlijks op te maken krijgt u inzicht in wat u heeft kunnen reduceren en wat het effect is op de maatregelen die u heeft getroffen.

Ontwikkeling luchtvaartsector

In oktober 2018 heeft de Nederlandse luchtvaartsector het actieplan Slim en Duurzaam geïntroduceerd met als hoogste ambitie de luchtvaart significant te verduurzamen. Twintig transport organisaties en kennisinstituten hebben de krachten gebundeld om die ontwikkelingen te versnellen die nodig zijn om de Nederlandse luchtvaartsector koploper te maken in het verduurzamen.

Het doel is om de CO₂ emmissie van luchtvaart vertrekkend uit Nederland in 2030 terug te brengen tot het niveau van 2015 door:

 • Optimaliseren van vliegroutes en procedures

 • Stimuleren schonere vloot door havengebied
 • Inzetten van alternatieve duurzame vliegtuigbrandstof
 • Vlootvernieuwing
 • Inzet van trein en andere modaliteiten voor korte afstanden
 • Realiseren van emissieloge luchthavens
 • Een snelle en efficiënte reis van en naar luchthavens

Kies voor DUURZAME accommodaties wereldwijd

Panta Zakenreizen stelt haar klanten in de gelegenheid gebruik te maken van het boeken van de meest duurzame accommodaties wereldwijd. Deze 14.000 gecertificeerde accomodaties voldoen aan alle vastgestelde duurzaamheidscriteria.

Tegenwoordig zijn veel bedrijven intrinsiek gedreven om bij te dragen aan een duurzame wereld door waar mogelijk facetten in de bedrijfsvoering te verduurzamen. Groene energie, ledverlichting, afvalscheiding, fair-trade producten, FSC-papier en elektrische auto’s op het parkeerterrein, allemaal maatregelen waarmee bedrijven het MVO beleid vormgeven.

In samenwerking met onze vertrouwde partner bieden wij de mogelijkheid om wereldwijd duurzame accommodaties te boeken. Wij reserveren voor u een hotel met een ecolabel, waarmee u 2 kg CO₂ bespaart per gast per nacht en u hierdoor bijdraagt aan het terugdringen van de klimaatverandering.

Indien gewenst kan jaarlijks een duurzaamheidsrapportage voor zakenreizen voor u worden samengesteld met daarin verwerkt de kwantitatieve en kwalitatieve indicatoren zodat u inzicht heeft in hoeveel CO₂ uw bedrijf bespaard heeft!

Compensatie CO₂-uitstoot van uw vliegreizen

De uitstoot van CO₂ door reizen draagt bij aan klimaatverandering.

Door te kiezen voor een vervoerswijze die minder fossiele brandstoffen verbruikt, zorgt u dat de CO₂-uitstoot van de reis beperkt blijft. Door de CO₂-uitstoot van uw reis te compenseren zorgt u dat de hoeveelheid CO₂ in de atmosfeer niet verder stijgt.

Groen reizen is de toekomst, daar geloven wij in. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar het zal nog jaren duren voordat ze uitontwikkeld zijn. Om nu al groener te reizen zet Panta Zakenreizen zich hiervoor in en via GreenSeat kan dat op een heel eenvoudige manier.

Allereerst kijken wij welke opties u heeft om te kiezen voor een groener vervoersmiddel en daarna de rest op te ruimen door middel van het compenseren van CO₂-uitstoot. Door de CO₂-uitstoot van uw reis te compenseren maakt u o.a. duurzame energie voor huishoudens in ontwikkelingslanden mogelijk.

Alternatief vervoer

Sommige organisaties stimuleren hun medewerkers gebruik te maken van de trein voor kortere afstanden. Onze consulenten adviseren u bij het maken van de juiste en meest efficiënte keuze.

Zo kan voor EU bestemmingen, die goed per trein bereikbaar zijn, een treinreis worden aangeboden en bij intercontinentale reizen een combinatie van een trein- en vliegreis.

Huur een groene auto

Onze consulenten kunnen indien gewenst onderzoeken of het mogelijk is u op de betreffende bestemming de meest ‘groene’ huurauto aan te bieden.

De mogelijkheid voor het aanbieden van elektrische-, bio/groengas- of hybride huurauto’s verschilt per land. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de (laad)infrastructuur van het betreffende land. 

In sommige landen breiden een aantal autoverhuurbedrijven in rap tempo hun vloot uit met ‘groene’ en innovatieve auto’s. Hierdoor is het steeds vaker mogelijk deze auto’s aan te bieden aan onze klanten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Rekening houden met het milieu en met sociale omstandigheden is ook voor Panta Zakenreizen niets nieuws. Daarom dragen wij graag ons steentje bij aan een duurzame samenleving. Immers, een beter milieu begint bij jezelf.

 • Energiebesparing staat bij Panta Zakenreizen bovenaan op de agenda van het MVO beleid. Het is tastbaar, sluit aan bij de maatschappelijke verwachtingen en het levert geld op.

  • uitzetten van computers en printers na werktijd.
  • doven van verlichting na werktijd van kantoorpand.
  • doven van verlichting van reclamebakken aan de gevel.
 • Het scheiden van afval.

 • Streven naar geheel papierloos werken.

 • Deelname van Panta Zakenreizen aan het MVO Festival Rotterdam.

Het MVO Festival is een inspirerend evenement waar het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en waar vraag & aanbod samenkomt. Dit evenement is een initiatief van de Gemeente Rotterdam, maatschappelijke organisaties en een aantal businessclubs.

Uw partner
in zakenreizen

Aangesloten bij:

Openingstijden

Ma t/m vrij:
08:00 – 18:00 uur
Zaterdag:
09:30 – 17:00 uur
Zondag:
Gesloten

Ontvang gratis onze nieuwsbrief

Ook voor uw vakantiereizen

Naast onze dienstverlening van zakenreizen kunt u bij ons ook terecht voor vakantiereizen. Of het nu gaat om een korte relaxvakantie, een prachtige cruise, een fascinerende stedentrip of een schitterende rondreis. Ons team van specialisten helpt u graag.

Powered by